Vlielander Zeewierkaas (bio)
De Vlielander zeewierkaas is een heerlijke biologische jong belegen kaas gemaakt van koemelk met een licht zilte smaak van zeewier (ulva).
Het zeewier voor deze kaas (zeesla) wordt elke zomer met de hand geoogst rondom Vlieland
De zeewierkaas wordt minimaal 6 weken gerijpt in de Kaasbunker
Ingrediënten:gepastueriseerde biologische koemelk, zuursel, vegetarisch stremsel, zout, zeewier (ulva), biologische kruiden
Allergenen: biologische koemelk, selderie, schaaldieren
Geschikt voor zwangere dames: ja
Vegetarisch: ja
Lactosevrij: nee
Voedingswaarde per 100 gram:
Eiwit: 21.0 gram
Vet: 31.5 gram
Koolhydraten: 0 gram
Voedingsvezel: 0 gram
Vocht: 40 gram
kCal: 391
Natrium: 1.7 gram
NL-BIO-01
EU-landbouw
Uw kaas wordt vacuüm verpakt aangeleverd. Na ontvangst koel bewaren (max. 7 °C) houdbaarheid is dan nog ten minste 2 maanden. Na opening verpakking nog 14 dagen houdbaar, koel bewaren (max. 7 °C) in kaaspapier of bij. tupperware bakje.