App

Welkom in de webshop van de Vlielander Kaasbunker. 

In de voormalig drinkwaterbunker van Vlieland rijpen wij op natuurlijke manier een aantal verschillende biologische bunkerkazen. In de bunker heerst een bijzonder microklimaat. Een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een koele temperatuur zorgt voor het prefecte klimaat om kaas te rijpen.  De elektriciteit die we nodig hebben voor o.a. licht en beluchting wekken we op met eigen zonnepannelen. Dit maakt onze rijping 100% duurzaam.

Voor de productie van onze kaas werken we samen met kaasmakerij Kaaslust in Oosterwolde.  Vlieland heeft geen melkvee. De melk komt van diverse biologische boeren rondom de kaasmakerij. De Vlielander kaasbunker is SKAL Gecertificeerd .

100% duurzaam gerijpt / biologische melk / eerlijke prijs / heerlijke smaak / ambachtelijk geproduceert. 

Onze bekendste kaas is de Vlielander Zeewierkaas. Het zeewier voor deze kaas wordt elke zomer met de hand geoogst rondom het Vlieland. Daarnaast hebben we een divers assortiment kazen van verschillende melksoorten, kruiden en zuursel-culturen. Uiteraard allemaal gerijpt in onze bunker op Vlieland.

We proberen regelmatig nieuwe (combinaties van) melksoorten, zuurselculturen of kruiden uit. Volg deze ontwikkelingen op instagram. 

De kazen die u in deze webshop besteld worden op de dag van verzending vers van het mes voor u gesneden en vacuüm verpakt. Na verpakking worden de kazen direct verzonden, ze gaan dagelijks met de laatste boot van het eiland en worden de volgende dag bij u bezorgd.  Bij warm weer worden verzendingen voorzien van recyclebare coolpacks. 

Meer informatie over rondleidingen, proeverijen en workshops vindt u op www.zeewierkaas.nl